Heren TTV Woerden aan kop

De voorjaarscompetitie is begonnen en de heren van team 1 hebben een goede start gemaakt. De Woerdenaren die in het najaar degradeerde uit de hoofdklasse zijn voornemens zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste afdelingsniveau. Dit seizoen zijn zij dan ook de gedoodverfde kandidaat voor het kampioenschap. En hoewel dat altijd verwachtingen met zich meebrengt, heeft het team in de eerste twee wedstrijden vooralsnog deze rol als favoriet bevestigd.

In de openingswedstrijd in Houten tegen HTTC waren Edwin Deisting, Tim van der Leeden en Stephan Bont duidelijk een maatje te groot voor hun opponenten. Alle enkelspelen werden dan ook in winst omgezet. Alleen het dubbelspel viel in handen van de thuisploeg.

Ook de tweede competitiewedstrijd verliep vrij gemakkelijk. Thuis tegen Hilversum werd met 8-2 gewonnen. De ploeg speelde ditmaal met invaller Dennis Marinus en die liet knap twee enkelspeloverwinningen aantekenen. Kopman Edwin Deisting begon matig met een nederlaag, maar won daarna allebei zijn partijen en samen met derde man, Tim van der Leeden, ook het dubbelspel. Van der Leeden liet geen enkel steekje vallen en werd drie keer gefeliciteerd. Het team voert na twee wedstrijden de ranglijst aan met vijf punten voorsprong op De Schans uit Montfoort.

De Woerdenaren hebben dit seizoen niet meer de beschikking over boegbeeld Edwin Draijer. Na vele jaren in het eerste team heeft hij aan het eind van het afgelopen seizoen een stapje terug gedaan. Hij speelt nu in het tweede team van de TTV Woerden. Samen met zijn sterke teamgenoten Kees de Joode, Pieter Haakma en Erik Kloppers hopen zij kampioen te worden en zo te promoveren naar de 1ste klasse.