Heren TTV Woerden 1 en 2 overtuigend naar kampioenschap

Ook al is het alweer een tijdje geleden, dat maakt het niet minder bijzonder: de heren van zowel team 1 als team 2 zijn kampioen. Het was weliswaar de verwachting, maar dat maakt het niet minder bijzonder!

Zoals uit de vorige berichten al bleek is de voorjaarscompetitie van het eerste herenteam niet echt spannend te noemen. Ook de zevende wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen. In Hilversum tegen de gelijknamige vereniging werd met 8-2 gewonnen. Door de blessure van Edwin Deisting moest er opnieuw een beroep worden gedaan op een invaller. Dennis Marinus nam deze rol op zich en deed dit vlekkeloos, hij won alle drie zijn enkelspelen. Ook Tim van der Leeden bleef ongeslagen. Alleen Mark Makkink gunde de tegenstander een punt en ook het dubbelspel viel aan Hilversumse zijde.

Vervolgens kon in wedstrijd acht al het kampioenschap binnen worden gehaald. Ondanks dat het niet makkelijk ging, getuige de 1-3 achterstand, werd er toch een 6-4 overwinning behaald tegen Almeerspin. Dat heeft er voor gezorgd dat het eerste team twee wedstrijden voor het einde van de competitie al onbereikbaar is voor de concurrentie. De champagne kon dus al knallen om de terugkeer naar de hoofdklasse te vieren. Een zeer verdiend kampioenschap en terug naar de plek waar het eerste team thuis hoort: de hoofdklasse.

Deze euforie werd meegenomen naar de volgende wedstrijd: de derby tegen De Schans uit Montfoort werd met 8-2 gewonnen. Door wat blessures moest het team ook ditmaal een beroep doen op een invaller. Tweede team speler Erik Kloppers deed alvast wat ervaring op in de eerste klasse waar hij straks gaat uitkomen en liet zien daar zeker klaar voor te zijn. Hij won alle drie zijn enkelspelen.  Edwin Deisting liet ook geen punt liggen. Alleen Mark Makkink moest zijn meerdere erkennen in Bert Rademaker. Het tweede verliespunt ontstond in het dubbelspel.

Ook het tweede team, dat uitkomt in de tweede klasse uitkomt, mocht op dezelfde avond als team 1 al de kampioensbloemen in ontvangst nemen. Het team bestaande uit Kees de Joode, Edwin Draijer, Pieter Haakma en Erik Kloppers zijn het hele seizoen al onverslaanbaar. Vanaf het begin van het seizoen werden de verwachtingen waargemaakt. Structureel werden er grote overwinningen geboekt en dus werd ook het percentage klassement in deze poule gedomineerd door alle spelers uit dit team. Met een aantal punten van boven de 70, en wellicht worden de 80 punten nog bereikt, is het kampioenschap zeer terecht. Op naar het volgende seizoen in de eerste klasse, waarbij handhaving een zekerheidje lijkt.