In 1973 werd in Woerden het initiatief genomen voor de oprichting van een tafeltennisclub. De Woerdenaren, die graag een volwaardige vereniging wilden, hadden niet direct de beschikking over een eigen clubgebouw. De eerste maanden werd onderdak gevonden in het clubgebouw van tennisvereniging Woerden in de Jan Steenstraat.

De officiƫle oprichting van Tafeltennisvereniging Woerden was op 2 januari 1974. De vijftien leden hadden de beschikking over twee tafels. In 1975 werd voor het eerst meegedaan aan de NTTB-competitie. En niet zonder succes. Zowel het eerste als het tweede team promoveerden van de vijfde naar de vierde klasse.

Nadat nog gespeeld werd in de Andersenschool en de trainingshal van Sportlust, kreeg TTV Woerden in 1979 de beschikking over een eigen clubgebouw. Met veel zelfwerkzaamheid werd de oude kantine van voetbalclub Woerden omgebouwd tot een echte tafeltenniszaal.

Deze zaal is nog steeds in gebruik, maar was al snel te klein voor de 100 leden die de vereniging in 1979 telde. Uitbreiding van de accommodatie was dus zeer noodzakelijk. Die kwam er in 1984, toen er een nieuwe zaal naast de oude zaal gebouwd werd. Inmiddels was de vereniging uitgegroeid tot 150 leden.

Hoewel het ledental schommelt, zoals bij zoveel verenigingen, heeft de club een vaste plaats in de Woerdense sportwereld veroverd, waarbij de leden in het eigen clubgebouw op de meeste dagen van de week kunnen tafeltennissen. In competitieverband of als recreant. De laatste jaren spelen ongeveer twaalf seniorenteams namens TTV Woerden mee in de competitie. Ook speelde er enkele jaren een damesteam van TTV Woerden mee, op landelijk niveau. Bij de junioren zijn er afwisselend 3 tot 4 teams actief in de competitie en daarbij werkt TTV Woerden samen met de naburige verenigingen Veenland uit Wilnis en WIK uit Kockengen.

Naast de reguliere competitie waarin met 3 tegen 3 wordt gespeeld, is de laatste jaren de vraag naar duo-competitie gestegen. De naam verraadt het al: een team bestaat uit 2 spelers en uiteraard spelen zij tegen een ander team van 2 spelers. Dit betekent nog steeds uitdagende wedstrijden, maar zoals nog weleens het geval is bij de reguliere competitie zal het geen nachtwerk worden. Elke speler speelt namelijk 1 wedstrijd minder en dat betekent: eerder klaar. Zeker doordeweeks is het fijn dat het dan niet heel laat wordt. Sinds 2014 is het bij TTV Woerden mogelijk om duo-competitie te spelen.

In 2014 vierde de vereniging haar 40-jarige jubileum en de afgelopen jaren is TTV Woerden verder uitgegroeid tot een ouderwets, gezellige club die bekend is in de regio en waarbij er voor iedereen plek is om te spelen. Kom gerust eens langs bij TTV Woerden om een balletje te slaan!